26.7.09

risigt


basmati ris. mitt favorit ris : )

här är ett risigt tips


hetta upp olja i din vanliga ris kastrull (det ska täcka botten) ha i en halv matsked salt, paprika pulver ( halv tesked) och kanske spiskummin om du har.
skala och skär en vitlöks klyfta i hälften som du lägger i och sätt på högst värme.
hetta upp kryddorna och ha i två koppar ris. ca 4 dl.
rör om riset och kryddorna fortf på högsta värme, akta så det inte bränns.
Ha i liiite kanel och när ris och kryddor är varmt och luktar så slå på kallt vatten fort. exakt dubbel mängd som riset. 8 dl.
det ska fräsa när kall vattnet kommer på. rör om riset snabbt och sänk till lägsta lr näst lägsta beroende på din spis, men jag har alltid på lägsta av 1-6

skär en tomat i skivor och så du ser kärnan i mitten. lägg på lock och låt koka på LÄGSTA i 12 minuter, utan att röra om, DU FÅR INTE RÖRA OM. det ska inte bli gröt
brukar ditt ris bli gröt? sluta då att röra om!

det blir suuuuuuuuper gott

passar till all sorts mat! men jag skulle ha kyckling till, gärna grillat!

1 kommentar:

Cecilia sa...

mums! dt låter gott! det ska jag testa!