14.4.09

Tagine med kikärtor

Tagine med kikärtor

Här är ett vegetariskt alternativ. En god gryta att sleva på cous-cous (kokt enligt paketet). Chermoula, harissa och yoghurtsås passar också till. Liksom finhackad inlagd citron.

Recept 4 portioner

600 gram kokta kikärter
1 burk hela tomater (400 gram)
15 cm purjolök
2 klyftor vitlök
0,5 dl olivolja
2 paprikor
2 medelstora morötter
1 zucchini
2 msk tomatpuré
0,5 tsk mald koriander
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
0,5 tsk saffran
3 dl russin
3 dl mandlar eller valnötter

Skölj och hacka lök. Fräs i olivolja. Skölj och skär paprika, morötter och zucchini i bitar. Tillsätt med kikärter, tomatpuré och kryddor samt russin. Stek under omrörning i fem minuter. Tillsätt tomater och koka upp. I en panna vid sidan värms mandlar upp och rostas lätt. Salta dem och garnera grytan vid servering.
2007-08-28

Inga kommentarer: