14.4.09

japanska nudlar

Japanska nudlar med kyckling, bambuskott och vattenkastanjer

Ingredienser:




2 st

kycklingfilé(er), i strimlor
1 burk(ar)

minimajs
2 burk(ar)

konserverade champinjoner, hela
1 st

röd lök(ar), i strimlor
0,5 st

purjolök(ar), i strimlor
1 burk(ar)

bambuskott
1 burk(ar)

vattenkastanjer
3 dl

vitkål, strimlad


japansk soja
200 g

nudlar
1 msk

olja

Tillagning:

1. Värm oljan i wokpanna eller i en vanlig stekpanna. Häll i rödlök, purjolök och kycklingen. Woka tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuk, krydda med salt och peppar.

2. Häll av vätskan från alla konservburkar. Tillsätt majsen, vitkålen, champinjoner, bambuskott och vattenkastanjer och låt detta woka tills alla grönsakerna är varma och mjuka. Salta med örtsalt och peppra efter smak.

3. Koka under tiden nudlarna och häll av vattnet. Blanda i nudlarna i woken och tillsätt soja efter smak. Servera i djupa skålar med pinnar.

Inga kommentarer: