2 st hajmals fileer (pangiasus) en Vit fisk som jag gillar mkt bättre än torsk.
5 st hårdkokta ägg
100g smör
2 dl youghurt (jag använder turkisk youghurt, gubben med mustach du vet...)
vitlök
kryddor, salt, svartpeppar, spiskummin, chili.


Ha olja i botten på en ugns säker form. Lägg i fiskarna.
Krydda och vänd fiskarna i oljan.
Blanda smör och youghurt/creme fraiche i en annan skål. riv i vitlök. plus salt å peppar.
skala äggen när dom fortfarande är varma. För att smöret ska smälta.
Ha äggen direkt i smöt och youghurt blandningen och hacka i lagom stora bitar med kniv.
Täck fisken med nu ägg såsen. Och ha in i ugnen ca 15-20 min på 200 grader.
under tiden hinner man koka lr potatis lr ris till.
en snabb måltid som ser ut att ha tagit evigheter.
PLUS att barn brukar älska det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar