14.8.09

Islam spreds med svärdet

Ghazawat - strider

Ur boken "the splitting of the moon" av safiurahman mubarakpuri

Under jahiliyah (tiden av ignorans,okunskap) Såg araberna Krig som en chans att massakera dom svaga, plundra deras tillhörigheter, förstöra deras byar och boskap, och våldta deras kvinnor. Islam däremot ändrade hela konceptet om Krig.
Krig blev ett sätt att rädda dom förtryckta och straffa förtryckarna. Det ultimata målet under strider (ghazawat) var att rädda mäniskorna från att dyrka idoler och falska gudar och att föra dom till Islam, Och dyrkan för Allah.

fortsättningsvis före Islam, var krig ett sätt att leva för öken araberna. Krigen mellan stammarna Bakr och taghlab höll på i över 40 år och resulterade i 70.000 tusen döda män. Och liknande så höll krigen mellan Aus och khazraj (ansar) på i över 100 år. Med ingen av sidorna villga att ge sig.


Det var arabernas natur att förlänga krig, istället för att "buga" sig för sina fiender, även då krig fördes över små saker.

När Profeten Muhammad (صلى الله عليه و سلم Tog Islam till araberna, så svarade dom på det sätt mest naturligt för dom. Dom stred mot honom. även med detta så valde Profeten صلى الله عليه و سلم att besegra deras hjärtan innan han tog till svärdet. I ALLA strider Profeten stred i, så var det totala antalet av döda, muslimer, judar, kristna, paganer sammanlagt, ungefär 1000.
I övrigt så sträckte sig dessa krig över 8 år. . Under denna korta tid, med så lite blod utgjutelse, Hade Profeten صلى الله عليه و سلم nästan hela den arabiska peninsulan under sig.

Många historiker felaktigt tillskriver Profetens صلى الله عليه و سلم framgång endast för sin militära framfart.
När vi ser hur kärt krig och strider var för araberna, och hur villiga dom var att offra tusentals av sina män för oavsett hur obetydlig sak. Så förstår vi (bidnillah) att Profeten صلى الله عليه و سلم hade vapen starkare än svärdet.ALLAHU AKBARAlla fel är ifrån mig och inte Islam, Jag läste detta i den engelska boken, the splitting of the moon och blev hellt PAFF.