27.7.11

Tjejkväll = Double layer chocolate cake

letade efter en hög tårta sóm martha stewart brukar ha på sin show och hittade detta mummsiga och översatta! receptet från Bakpassion.blogg.se  Hoppas det blir bra, jag är verklige urusel på att baka!!!

Från bloggen :

Amerikansk 'Chocolate Layer Cake with Milk Chocolate Frosting'



Jag hade en fika träff hos mig och bestämde mig för att bla. baka denna tårta. Den var inte alls svår att göra (bli inte skrämda av alla ingredienser!) och resultatet blev jätte bra. Kakan blev hög och fin (som amerikanska tårtor brukar vara) och frostingen mjuk, krämig och chokladig (ett ord?). Sånna tårtor som Martha Stewart brukar göra på sina shower! Tårtan hade fått 84 positiva omdömen på hemsidan, och jag blir den 85:e! Rekommenderas självklart!

Chocolate Layer Cake with Milk Chocolate Frosting

Ingredienser:

BOTTEN:
- 5 dl mjöl
- 1,5 dl kakao
- 2 tsk bikarbonat (bakpulver funkar lika bra med dubbla då, alltså 4 tsk)
- 1/2 tsk salt
- 250g smör
- 2,5 dl brunt socker
- 2 dl socker
- 4 stora ägg, rumstempererade i 30 min
- 60g mörk choklad, smält
- 1 1/2 vanilj extrakt (pulver funkar i andra hand)
- 3 dl gräddfil
- 1 dl vatten
FROSTING- 2 dl mjölk
- 3 stora äggulor
- 1 msk mjöl
- 3 dl florsocker
- 1 tsk vanilj extrakt
- 350g osaltat smör, rumstemperatur och delade i bitar
- 250g mjölkchoklad
- 40g mörkchoklad
- en nypa salt



  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa 2 runda former (24cm dia.). Lägg åt sidan.
  2. Sila ihop mjöl kakao bikarbonat och salt i en skål (varför sila kanske du undrar? det är för att skapa en luftigare botten som inte blir torr).
  3. Blanda gräddfil och vatten i en liten skål.
  4. Vispa smör och båda det bruna och vanilga sockret lätt och fluffigt (ca 4 min). Vispa i ett ägg i taget (vänta tills ägget blandats i väl innan nästa tillsätts). Tillsätt choklad och vanilj, vispa endast tills de blandats i väl.
  5. Sänk hastigheten till lägsta på vispen och häll i de torra ingredienserna i tre omgångar, häll i gräddfilen mellan omgångarna (så det blir varannan).
  6. Häll smeten jämnt i formarna och stoppa in i ugnen i 30-35 min, tills tandpetaren kommer ut torr. (Om formarna ej for plats tillsammans i ugnen så är det ingen fara att ena formen väntar ute).
FROSTING:
  1. Värm mjölk i en kastrull.
  2. Vispa ihop äggulor, vetemjöl, salt och 0,5 dl florsocker i en skål. Häll i den varma mjölken försiktigt och vispa samtidigt. Häll tillbaks allt i kastrullen (sänk värmen så det inte bränns) och låt smeten koka (vispa samtidigt). När smeten blivit jätte tjock ta då bort kastullen från spisen och häll över smeten i en skål. Täck skålen med plastfolie och gör små hål på foliet (hindrar det från att bilda ett 'skinn'). Låt svalna i ca 45 min.
  3. TIllsätt restrerande florsocker (2,5 dl) och vaniljen i den tjocka 'smeten' och vispa ihop allt. Vispa i smöret, några bitar i taget till det blir en slät frosting. Och sist men inte minst i med chokladen.
  4. Dela bottnen i mitten (4 delar samanlagt) och fyll varje lager med frosting och avsluta med frosting och valfri dekoration. NJUT!
 


2 kommentarer:

Anonym sa...

tåååååååårtan dödar mig....mmm..... får nog fixa de inför lillbrorsans födelsedag. tackar för tipset...frosting.......mm

muslimah sa...

jaa den var suuuper. hur gammal är din lillebror. vet inte om "små" barn gillar den, det är väldigt mycket choklad smak så passar lite äldre folk hehe <3 lycka till!!! den var lätt att göra iaf =)