31.7.11

Ramadhan IMORGON!!!

Imorgon börjar fastan i den välsignade månaden Ramadhan,
Ska försöka laga god nyttig mat varje eller varannan dag, tanken är att jag ska laga så det räcker till dagen efter så man slipper stå vid spisen när magen kurrar.
Får se hur det går!  Man märker redan av den underbara känsla och stämning denna ljuvliga månad för med sig till Miljoner Miljarder människor världen över.
Våra fina turkiska grannar kom med ett fat scones bullar när vi satt ute på gården med barnen som var helt nybakade. Vi har Alhamdulillah många turkiska grannar och är det något turkiska kvinnor kan! så är det att laga underbartgod mat, så jag hoppas det blir mer sånt!!!
Det är en väldigt vacker kultur att man kommer med fat med goda maträtter till sina grannar och Med Allahs tillåtelse så får men belöning för att underlätta för en muslims syster eller broder att bryta sin fasta.

Jag har flera grannar som är nära vänner och inshaaAllaah så kommer vi bjuda varandra på iftar ofta!!! så myyysigt.

Ska försöka skriva varje dag och ge lite av min egen erfarenhet av att fasta.

Jag vet att många klagar på hur jobbigt det är, men Alhamdulillaah om man verkligen vill och har rätt inställning så går det super!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Salaam aelikum wa rahmatullahi gumman! Jag letar efter en receptlista....hittar ingen dock. Var har du receptet på batata m battona? Kram/ Mamman

muslimah sa...

wa alayki salam wa rahmatullahi wa barakatuh <3 tryck på libyskt så kommer det upp inshaAllaah eller sök på batata m battona halalköket på google så kommer det upp direkt också tror jag : )

hoppas ni får en fin och mysig ramadhan Amin