Firres Fiskgratäng - bus enkelt!
2-4 portioner
tid : 30-40 min
Ingredienser :
Vit fisk , (torsk, pangius? lr vad den heter : P
3 potatisar, mellan/stora
1 vitlöksklyfta
halv gul lök
kryddor, salt, peppar, paprikapulver, chili.
4 hård kokta ägg
2 stora matskedar smör
olja
Tina fisken, skala potatisen.
skär potatisen i tunna skivor, lägg i botten på en ugnsäker form (inte för stor)
krydda lagom över potatisen, hacka gul löken i små bitar och ha över potatisen, riv vitlöken och blanda ner med det.
lägg fisken över potatisen, brevid varanda. så dom täcker potatisen.
krydda över fisken. ha i lite olja här å där.
skala dom hårdkokta äggen när dom är varma blanda i en skål med smöret.
hacka ägget med gaffel eller kniv i skålen, så kommer det bli som en tjock sås.
häll sedan detta som ett täcke över fisken.
smaka av med salt å peppar.
ha lite vatten i, kanske 1 dl.
in i ugnen på 200 grader typ 15 min
stick ner en gaffel i fisken å potatisen å känn efter att den är färdig.
låt äggsåsen å fisken få lite gyllen brun färg.
servera med rom sås, dill, creme fraische, ris
mumms, en favorit för barnen : D
om du gillar att löken är mjuk så kan du steka den lite innan du har den över potatisen.
tack å hej leverpastej mvh cooola firre
2 kommentarer:
Detta enkla men ändå såå goda och
avancerade-i-smaken-gratäng blev en klar favorit hemma hos oss, med en familj på 5pers.inkl.2 hungriga-nästan-tonårspojkar:)
Hade dock i xtra smör och inte så avancerade potatisskivor...så jag fick ha den i ugnen 30min.
BaarakAllaahu feeki älskade syster!
såg dina fina kommentar nu! wa fiki ukhti, uhobbikfillah!
Skicka en kommentar