14.4.09

Youghurt såser . tillbehör

Youghurt såser . tillbehör

Tzatziki.

Youghurt (grekisk eller turkisk)
gurka
vitlök
salt
peppar
olivolja

alt, chiliflingor, spikummin.


riv gurkan direkt ner i en sil . låt allt vatten rinna ur och tryck gärna ut resterande vatten med händerna.
blanda under tiden olja, kryddor och riven eller pressad vitlök i en lagom stor burk/dunke/skål.
låt blandningen stå en liten stund så alla smaker blandas.
rör sist ner gurkan och sedan yoghurt.

låt stå ca 20-30 min servera med vilken mat som hellt, perfekt till grillat kött/kyckling och fisk.




Morotsdipp

1 stor morot.
4 stoora matskedar youghurt (om inte mer)
vitlök
salt
peppar
olivolja
paprika pulver.


riv moroten i en skål, blanda i alla kryddor och olja, ha sist ner youghurten.
Mumms. passar till grillat, vegetariskt, som en klick i krämiga soppor, m.m




snabbt å bra om du vill ha ngt extra att bjussa på, får även servering att se lite exklusivare ut.
och så bra till grillat får maten blir inte så torr.


Mvh ummi

Inga kommentarer: