Matig cous-cous
Detta är ett gott tillbehör till de flesta rätter. Stekt kyckling, grillspett, ja, vad man vill. Med yoghurtsås, harissa och chermoula går rätten i marockansk stil.
Recept 4 portioner
4 dl cous-cous
0,5 huvud blomkål
2 medelstora morötter
1,5 dl mandlar eller valnötter
1,5 dl russin
0,5 tsk gurkmeja
1 dl hackad mynta eller 1 tsk torkad
2 msk tomatpuré
0,5 tärning grönsaksbuljong
Koka upp 5 dl grönsaksbuljong. Rensa och skär blomkål och morot i bitar och koka i tre minuter. Tillsätt cous-cous, russin, tomatpuré och gurkmeja (samt torkad mynta). Ställ åt sidan och låt svälla fem minuter under lock. Luckra upp med gaffel och blanda i färsk mynta. Servera.
2007-08-28
Detta är ett gott tillbehör till de flesta rätter. Stekt kyckling, grillspett, ja, vad man vill. Med yoghurtsås, harissa och chermoula går rätten i marockansk stil.
Recept 4 portioner
4 dl cous-cous
0,5 huvud blomkål
2 medelstora morötter
1,5 dl mandlar eller valnötter
1,5 dl russin
0,5 tsk gurkmeja
1 dl hackad mynta eller 1 tsk torkad
2 msk tomatpuré
0,5 tärning grönsaksbuljong
Koka upp 5 dl grönsaksbuljong. Rensa och skär blomkål och morot i bitar och koka i tre minuter. Tillsätt cous-cous, russin, tomatpuré och gurkmeja (samt torkad mynta). Ställ åt sidan och låt svälla fem minuter under lock. Luckra upp med gaffel och blanda i färsk mynta. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar