14.4.09

Tagine med lamm och torkade plommon

Tagine med lamm och torkade plommon

Det här är en god mustig gryta smaksatt med torkade plommon, mandlar och saffran. Servera med cous-cous, harissa och yoghurtsås. Överbliven gryta kan frysas.

Recept 8 portioner

1 kg lammstek i bitar
300 gram torkade plommon
0,5 dl olivolja
2 gula lökar
2 klyftor vitlök
2 bitar kanel
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
0,5 gram saffran
3 msk sesamfrön
2 dl mandlar
3 msk socker
1 tsk salt

Koka upp en liter vatten och lägg i plommon. Ställ åt sidan. Hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en stor kastrull och tillsätt under tiden kött lite i taget. Tillsätt plommon, kanel, ingefära, saffran, socker och salt. Koka på medelvärme i två timmar på medelvärme. Koka mandlarna i lite vatten. Skölj i kallt vatten och skala. Rosta mandlar och sesamfrön i en panna och dekorera grytan innan servering.
2007-08-28

Inga kommentarer: