ananas paj !!
deg:
150 g smör/margarin
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
fyllning:
2 dl creme fraiche
½ dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas (ungefär 4-500 g) sila bort vattnet ur konservbunken. (annars blir det ingen paj alls!)
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda socker, mjöl och bakpulver i en skål och häll i det smälta smöret.
Tryck ut degen i en ugnsäkerform, låt degen gå upp lite på kanterna så inte fyllningen rinner ur.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och slå det i formen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min.
Det är gott att äta till vaniljsås eller vaniljkräm. Pajen är lika god kall som varm!
2008-01-1
deg:
150 g smör/margarin
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
fyllning:
2 dl creme fraiche
½ dl socker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 burk krossad ananas (ungefär 4-500 g) sila bort vattnet ur konservbunken. (annars blir det ingen paj alls!)
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda socker, mjöl och bakpulver i en skål och häll i det smälta smöret.
Tryck ut degen i en ugnsäkerform, låt degen gå upp lite på kanterna så inte fyllningen rinner ur.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och slå det i formen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min.
Det är gott att äta till vaniljsås eller vaniljkräm. Pajen är lika god kall som varm!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar