Potatis gratäng 4 personer
10 st | potatis(ar) | |
1,5 st | gul lök(ar) | |
0,5 l | matlagningsgrädde | |
2 st | vitlöksklyfta(or) | |
1,5 tsk | salt | |
2 krm | svartpeppar, malen | |
2 dl | riven ost |
Tillagning:
Potatisgratäng
1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnssäker
form. 2. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och hacka löken. 3. Blanda grädde, pressad vitlök, salt och peppar i en skål. 4. Fördela hälften av potatisen och all lök i formen. 5. Häll över hälften av gräddblandningen. Rör i botten så
att kryddorna kommer med. 6. Fördela resten av potatisen över. Häll på resten av grädden. Strö över osten. 7. Grädda i ugnen tills potatisen är mjuk, ca 45 min
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar