stek/fritera zucchini längder i olja, så dom får lite färg och blir mjuka.
låt sedan varje bit svalna på tidnings eller hushållspapper så oljan får rinna av och att dom svalnar så du kan ta i dom med händerna.
när alla är stekta, blanda köttfärs med en egen blandning kryddor och rulla dom till lite trubbiga köttbullar dvs inte helt runda. men samma storlek som bredden på zucchini bitarna.
placera tätt i en ugnssäker form, häll över fin hackade tomater och utblandad tomatpure. salta och peppra. in i ungnen på ca 220 grader i kanske 30 minuter. eller när köttfärsen är genomfärdig
Servera med gult ris kokat i kycklingbuljong MUMMS
till detta använde jag två stora zuchini som jag skar i tunna "längder" och kanske? 400-500 gram köttfärs. räckte till 3-4 personer. men gör mer så har du en fest måltid. tänk på att zuchinin måste stekas mjuk så den går att rulla, annars bryts den av. Och blir några bitar för tunna, så kan du lägga ihop två och rulla ihop med en köttbulle.
JÄTTEGOTT
det är en irakisk maträtt, med mina egna kryddor
kommer bli en gästfavorit i ramadan!!! kan med fördel göras på en hel ugnsplåt till många gäster. och är ett lyxigt tillbehör till andra maträtter.
'
sist en liten bild på mina favorit blommor, som är vilda och är vackrast i högt gräs
4 kommentarer:
salam alaykum wa rahmatullah!
är receptet från Libyan food blog som du skrev om innan? (såg på bilden).
Om man inte vill ha zucchini kanske man kan använda aubergine också, för det brukar jag ha hemma oftare, vill prova! <3
wa alayki salam wa rahmatullah wa barakatuh.
Nej detta fick jag från en irakisk kvinna, men det går att ha aubergine absolut!
tänk bara på storleken att dom hellre ska vara långa och smala, än korta och tjocka. så det går att rulla! : )
salam, kan du inte bjuda på iftar med den rätten? Såg urgott ut ;)
tja... vart bor du hehe : ) du är välkommen <3
Skicka en kommentar