23.5.11

asiatiskt inspirerat

Senaste tiden har jag varit så sugen på Kina mat, så jag försökte göra ngt eget som påminner om det.
Resultaten blev jättegoda och någorlunda recept följer nedan : )


Pangiasus med zucchini
2-4 portioner

1 pangiasus file
1 stor gul lök
halv zucchini
1-2 tsk soya
1-2 matskedar ostron sås (den trögflytande varianten)

(detta är det enda som behövs men man kan även lägga till)

bambuskott
vattenkastanjer
morot
paprika ( alla färger )
vitlök

smaka av med salt och peppar
Jag har inga andra kryddor i då jag har ostronsåsen som ger all smak, har man inte det kan man lägga till lite chili flingor, paprika pulver.


Skär löken först i hälften, sedan halvorna i hälften då blir det 4 olika bitar, separera dom så alla lökskivorna blir separata. stek på hög värme så dom får färg, lägg i zucchini ganska fort efter så den får färg och blir genomstekt.
när det är färdigt ta ut ur stekpannan och lägg på en tallrik så du kan steka fisken. fisken ska skäras i mindre bitar.

När fisken är lätt stekt så lägg tillbaka alla grönskaker krydda häll i soya+ostronsås och rör om. häll i ca 1-2 dl vatten låt det puttra tills allt är genomfärdigt på låg värme.

servera med vitt ris eller nudlar, går du på ngn diet så kan du ha vitkålssallad till.


Gjorde även denna variant med kyckling file MUMMS

Om du gör med nudlar så ta 3-5 paket och ta 1-2 av kryddpåsarna från nudlarna och ha ner i fisken/kycklingen när du steker. Då får det precis samma konsistens som "kina" mat, antagligen för glutamaten i kryddorna, bra blir det iaf.

Inga kommentarer: