15.12.11

Riktigt god köttfärsgryta!


Denna köttgryta är enkel och riktigt god.
Hittade den i en GI kokbok som stod o dammade i bokhyllan,
men gjorde såklart om receptet lite lite som jag alltid måste göra,
haha! Men trodde inte alls detta skulle bli så gott som det blev!
MUMS!

För 2 matglada personer :)

Ingredienser:
ca 4-5 lagom stora potatisar
en gul lök
köttfärs
2 vitlöksklyftor
en röd paprika (går bra med annan färg om man inte
skulle ha just röd hemma)
en burk krossade tomater
ca en stor matsked tomatpuré
creme fraiche (kan uteslutas)
vatten, olja


kryddor: paprikapulver, svartpeppar
kohba peppar (arabisk kryddblandning, men man
kan ersätta den med någon annan "köttig" krydda)
malen kummin, salt.

Gör såhär:
Skala potatisarna o skiva dom i lagom stora tärningar, ca 8-10 bitar
per potatis. Hacka löken och paprikan, finhacka vitlöken. Ta fram en hyfsat stor
kastrull. Häll i olja o klicka i tomatpurén o fräs runt lite, häll på
krossade tomaterna, späd detta med vatten tills du får en ganska
tunn sås. I med potatisbitarna, salta, lägg på lock o låt koka.

Stek köttfärsen, ha sedan i löken och paprikan, fräs runt en stund.
Ha i vitlöken och i med kryddorna. Man kan ta ganska mycket kryddor,
det gör inget, blir bara godare. Ta bort stekpannan från plattan och
känn nu på potatisen, känns den nästan klar så häll i köttfärsblandningen
i grytan tillsammans med potatisen, rör runt, salta lite och låt stå 2 min.
Smaka av på såsen, ha eventuellt i lite mer kryddor. Låt detta puttra ihop
en liten stund o sen e det klart!

Servera med ris om ni vill, jag tog en stor klick cremefraiche på min tallrik,
det var riktigt gott mashaAllah!


3 kommentarer:

Svarten sa...

Tack. Den lägger jag till i min online-receptsamling.

Eco Baby sa...

Gjorde det här nyss, blev SÅ SUGEN när jag såg det igår haha var tvungen att prova. Det var suuper gott, älskar grytor med potatis <3 gärna mer av sånt!

Anonym sa...

hur mycket köttfärs?