Goda pepparkaksrutor
För 30 kakor
En god långpannekaka med pepparkakssmak både i själva kakan och i glasyren.
Ingredienser
100 g smör
1½ dl mjölk
50 g sötmandel
3 ägg
2 dl socker
2 msk kakao
1 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk mald kryddnejlika
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
Glasyr:
75 g smör
4 msk socker
2 msk vetemjöl
1 msk kakao
½ tsk mald kanel
½ tsk ingefära
½ tsk mald kryddnejlika
1 ½ dl mjölk
Garnering
25 g vit blockchoklad
Gör så här
Klä en långpanna 30x40 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Mal mandeln. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandeln och de torra ingredienserna varvat med vätskan. Rör smeten jämn.
Bred ut smeten i långpannan och grädda i ca 15 minuter.
Smält matfettet till glasyren. Blanda de torra ingredienserna och rör ner. Tillsätt mjölken och rör så smeten blir slät. Sjud smeten under omrörning tills den tjocknar. Bred ut glasyren över kakan. Låt kallna.
Strö riven vit choklad över kakan och skär upp i bitar.
- Matklubben
/Muslimah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar