21.12.11
Ugnskyckling
Bismillah.
Gjorde en enkel kycklingrätt i ugnen idag!
Det var gott, och maten skötte sig själv!
för 2 personer
Ingredienser:
ca 5 potatisar
en grön paprika
2 lökar
en kycklingfilé (ta mer om du vill, andra kycklingdelar går oxå bra)
olja
salt
sås:
ca en tredjedel av en burk krossade tomater
en stor tesked tomatpuré
lite ketchup
en stor vitlöksklyfta
lite kryddor
Gör såhär:
Skala potatisarna och skiva dom, skär paprikan i ganska stora bitar, klyfta löken.
Skär filén i ca 4 delar. Lägg potatisen och paprikan och löken i en ugnsform, ej stor
svart plåt. Häll olja och lite kryddor o blanda runt allt. Lägg kycklingbitarna över.
Ta en mindre kastrull o fräs hackad vitlök i lite olja, krydda med lite kryddor,
häll i krossade tomater och tomatpuré och lite ketchup. Smaka av. Ska ej bli
för rinnig konsistens, utan lite tjockare sås. När det smakar bra tar du en sked och
häller såsen över kycklingen, det som blir över av såsen häller du bara på resten
av grejerna. Sen ska detta in i ugnen i 225 grader tills potatisen blivit mjuk, ca
40 min.
Till detta gjorde jag en god tzatziki och tabboule.
/ Lilo
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Detta blir det nog imorgon ; )
så himla goda men ändå enkla recept, mycket beröm!
Assalamu Alaykum! Om jag vill göra till 6 personer så tar jag receptet x 3 eller? 15 potatisar osv? :) Kan även säga att jag e nybörjare som försöker mig på det här med matlagning. Lättaste å supergoda recept ja hittat här. Må Gud belöna dig syster.
inte jag som skrivit detta recept. men generellt när man gör potatis brukar man räkna 2 potatisar per person om dom är stora. annars 3-4 potatisar om dom är lite mindre. Må Allah underlätta
och ca 200 gram kött per person ;)
syster, håller på med receptet just nu.. ska kycklingfileerna se sådär grillade ut på bilden? Jag tog utan potatis å såsen puttrar i ugnen just nu.. å fileerna har inte ändrat färg alls, men så har det bara gått en kvart... hjälp!!! (nybörjare här.)
Det blev supergott..mums. Men ja undrar, den vita hinnan som täcker hela kycklingfileerna, ska den av eller va på? för ja skärde bort allt.. tog sin långa tid, men.. bara för å va på säkra sidan, första gången ja försökt laga mat, japp. :) Underbart recept. Må Gud belöna dig syster för bloggen!
Skicka en kommentar