lammkött (litet får) passar nog bäst till denna rätt, men man kan ha fårkött också.
Ingredienser (4personer)
Tillbehör:
Tillagning (1 tim 15 min )
- Koka upp vatten i en stor kastrull. Vattnet skall knappt täcka köttet. Skär köttet i bitar och lägg i grytan. Koka upp och skumma av.
- Salta och peppra. Sänk till medellåg värme och låt sjuda i 30 minuter under lock.
- Skala under tiden lök och skär den och kålen i grova bitar. Fräs kålet lätt i panna med smör på medelvärme i cirka 5 minuter.
- Tillsätt kål, lök, lagerblad och timjan i grytan. Koka ytterligare 30 minuter.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Smaka av köttet att det är mjukt. Om inte, koka ytterligare i upp till 20 minuter. Serveras varmt med klippt timjan över.
Vi hade dock fårkött i denna och lät det koka i ca 3 timmar. på slutet hade jag bara 3 stora potatisar som jag skivade i 2cm tjocka skivor och lät det koka med sista 40 minuterna.
Doftar ljuvligt
ska komma ihåg att lägga till bilder imorgo inshaaAllah
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar