1.8.11

Kyckling & Svamp Soppa med ugnsrostade grönsaker

Dagens middag blev en kyckling soppa med svamp, närmare bestämt champinjoner och även gröna ärtor.

Jag fyndade en indisk hot mango pickle sås idag så inspirationen till soppan var även lite indisk.
Den kryddades med ingefära, garam "masala", svart peppar, salt, ingefära, nejlika, gurkmeja, chili flingor och två olika buljonger


Du behöver :
  •  Kyckling (bröstfile, innerfile, lår, ben)
  • champinjoner (jag hade 6 st)
  • gröna ärtor
  • kycklingbuljong
  • nudel buljong (champinjon smak) nudlarna kan med fördel användas till dagen efter rätt om det blir lite soppa över, bara att blanda.
  • 1 gul lök (riven)
  • 1 röd paprika


Tillagning

  1. Ha en hög kastrull. lägg i kycklingen och den rivna löken. fräs i matolja och en skvätt olivolja om du har.
  2. koka upp vatten i vattenkokare om du har eller fyll en tillbringare eller skål med ca 1-2 liter hett vatten.
  3. låt det fräsa en stund så kycklingen får lite färg. sänk värmen till hälften på din spis och ha i alla kryddor.
  4. Hetta upp alla kryddor så du känner doften och rör om så det inte bränns.
  5. Häll i vattnet och låt det koka upp på högsta. När det kokar så sänk värmen till 4 (om din spis är 1-6)
  6. låt det koka 30-40 min och skär under tiden paprikan och svampen
  7. lägg försiktigt i paprikan och svampen så du inte bränner dig och ha i även ca 1 dl gröna ärtor.
  8. låt koka 40-60 minuter.
Vill man ha lite tjockare konsistens så kan man ha lite redning eller maizena redning.

Servera med vad som helst ; )

bröd, ris, bakad potatis, sallad, små rätter, piroger ja vad som helst... =)))

1 kommentar:

Anonym sa...

salam alikum vart har du tagit vägen?:) är så roligt att läsa din blogg saknar dina inlägg.ramadan karim kram laura