12.7.09

Cassava con mojo

Ingredienser

Portioner: 4

Tid: 40 minuter

1/2 kg kassavarot (helst färsk, annars
frusen)
3 msk olivolja
2 1/2 dl fint hackad gul lök
1 msk pressad vitlök
3 kvistar färsk timjan, fint hackade
2 1/2 dl vispgrädde
1 msk limejuice
1/2 dl fint hackad gräslök
salt
svartpeppar ur kvarn




Kassava är en god och lätt mjölig rotgrönsak som måste tillagas genom kokning eller till exempel ugnsbakning. Rå kassava kan vara giftig!

1. Skär den färska kassavan i 5-centimetersbitar och koka dem i saltat vatten i cirka 25 minuter. OBS! Viktigt att kassavan kokas, i rått tillstånd är den giftig.

2. Låt bitarna rinna av i durkslag och svalna. Avlägsna de trådiga delarna. (Fryst kassava värms hastigt i kokande vatten.)

3. Hetta upp olivoljan i en djup stekpanna, lägg i löken och låt den mjukna.

4. Lägg i vitlök, timjan och grädden och låt blandningen koka upp innan du vänder ner kassavan, gräslöken och limejuicen.

5. Smaka av med salt och peppar innan servering.

Inga kommentarer: