20.11.09

Revani - mannagryns kaka (turkisk)


Du behöver detta till deget
2 dl socker
3 ägg
1 dl olja
1 matsked smör ( gärna en riktig smör som luktar gott som man har till bakelser)
4 dl mannagryn
5 matsked mjöl
3 dl Turkisk Yogurt
5 droppar citronsaft
så mycket önskad citronskal
vaniljsocker 2 te sked
bakpulver 3 te sked


Detta behöver du för serbat ( saften)
4 dl vatten
6dl socker
5 droppar citronsaft

Börja med saften först.sarbat
Lägg vattnet och sockret i en kastrull och låt den koka i noral värme och rör om ständigt tills sockret har smällt,när du ser att den börja koka så sänk värmen och koka i låg värme 10 minuter, tillägg sedan citronsaften och koka ytlligare 10 till 15 min. låt sedan såsen kallna i balkongen. såsen ska vara lagom kall när den ska läggas på kakan.






vispa 3 ägg med sockret noga tills sockret har smällt
tillägg oljan smöret och yogurthen och fortsätt vispa några minuter, tilläg sedan dem torra varorna, mjölet mannagrnet bakpulvret och vaniljsockret och citronskalet och citronsaften.fotsätt vispa 3 min.
lägg smeten i en fyrkantid form som du smörjer innan,
OBS spisen ska vara värmt 10 min innan du lägger kakan på 175 grader
låt kakan stå inne tills du märker att den börjar bli lite brun och ser klart ut.
När kakan är klar ta ut den låt den svalna 3 min skär kakan, sedan tillägg saften sarbat så mycket som du önskar,.strö över kokos eller hackade nötter. servera lagom varm eller kallt så som du önskar.


//syster somaya

8 kommentarer:

Anonym sa...

Salam alaykom syster... Tack för dina alla recept, då jag umgås mycket med turkiska muslimer, så vill man ibland överraska dem :)
Masha Allah, ser fram emot fler recept av dig :)
din syster i islam, www.amuslima.blogg.se

muslimah sa...

wa alaykom salam, barakallahu fiki syster.
: ) kul att någon läser hehe. kram

Syster sa...

Intressant recept ska inshaallah prova den har massa mannagryn hemma..shukran!

Anonym sa...

MashaAllah, jag ska skicka flera recept till dig så du kan lägga in inshaAllah
Sumayyah

Anonym sa...

asåå ofta man har citronskal
skriv jag är själv turk har alllllldrig hört det så skriv inget om du inte vet deeet :S

muslimah sa...

lol. tjejen som skrev receptet är också turk, med tanke på att det finns XX antal miljoner turkar så finns det säkert x miljon olika sätt att göra revani/basbosa på det är inte heller i enbart turkiet man gör denna efterätt i dussintals olika länder.

dessutom är du en turk som bor i sverige så det finns säkert massor du inte vet om turkisk mat ;)

prova gärna med lime juice det är också jättegott

Anonym sa...

Har tråkigt just nu har bakat denne kakan tidigare men ett supergott tips från mig tillsätt 1-2matskedar gurkmeja super gottttttttttttttt krammmmmmmmm

yasemin sa...

Tack för receptet. Ska prova göra revani imorgon insallah. :