15.2.12

Får i Kål

Idag föreslog min kära mor att vi skulle göra får i kål. eftersom vi hade ett numera dött får i frysen och vitkål

lammkött (litet får) passar nog bäst till denna rätt, men man kan ha fårkött också.



Ingredienser (4personer)

Kryddpeppar10,0korn 
Salt2,0tsk 
Vitkål1,0kilo 
Gul lök1,0st stor 
Lagerblad2,0blad 
Timjan (färsk)3,0kvistar 

Tillbehör:
Potatis   ca1 kg

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Vattnet skall knappt täcka köttet. Skär köttet i bitar och lägg i grytan. Koka upp och skumma av.
  2. Salta och peppra. Sänk till medellåg värme och låt sjuda i 30 minuter under lock.
  3. Skala under tiden lök och skär den och kålen i grova bitar. Fräs kålet lätt i panna med smör på medelvärme i cirka 5 minuter.
  4. Tillsätt kål, lök, lagerblad och timjan i grytan. Koka ytterligare 30 minuter.
  5. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  6. Smaka av köttet att det är mjukt. Om inte, koka ytterligare i upp till 20 minuter. Serveras varmt med klippt timjan över.

Vi hade dock fårkött i denna och lät det koka i ca 3 timmar. på slutet hade jag bara 3 stora potatisar som jag skivade i 2cm tjocka skivor och lät det koka med sista 40 minuterna. 

Doftar ljuvligt 

ska komma ihåg att lägga till bilder imorgo inshaaAllah

Inga kommentarer: