10.10.11

Kyckling med bröd, bosnisk maträtt

Detta är ett av dom första recepten på bloggen, vill uppmärksamma det! väl värt att prova. roligt och enkelt att bjuda på : ) och det går att göra till många.
Kan även göras med glutenfritt mjöl.

Kyckling med bröd, bosnisk maträtt
Till en långpanna (ca 4 pers)


Hel kyckling eller kycklinglår i bitar (så mycket som ni äter)
Salt och grovmalen peppar
Någon neutral olja
Degen:
9 dl mjöl
4 dl yoghurt
5 dl vatten
2 ägg
1,5-2 tsk salt


Värm ugnen till 200 grader

Dela kycklingen i bitar (dela tex kycklinglår på hälften) och häll på lite salt, peppar och olja och blanda. Låt det stå ett tag.

Blanda ihop degen i en bunke
Häll lite olja i långpannan

Värm i ugnen 5 min

Ta ut pannan och häll på smeten

Lägg kycklingbitarna lite fint ovanpå
Grädda i ugnen tills den blir brun
Ta ut den ur ugnen, stäng av värmen

Häll lite grädde ovanpå (vanlig eller matlagningsgrädde)

Ställ in i ugnen 10 min

Färdigt!

Inskickat av Sonya

Inga kommentarer: