Tillagning:
Häll ca 1halv dl rapsolja i en kastrull, lägg i kryddor, salt/peppar, buljong, hackad lök/vitlök, hackad tomat, (paprika) tomatpure och rör om.
När kryddorna är upphettade så känner man alla dofter. rör om så inget bränns i botten!
Häll över riktigt varmt vatten eller förkokat vatten från vattenkokare. låt den puttra på hög värme ca 20-30 min (om det ska gå fort) annars låt den sjuda i evigheter på svag värme (om du har tid)
Till denna enkla pärla hade jag
1 matsked tomatpure
1 liten handfull med färsk selleri
1 Halv gul tomat hackad, riven eller strimlor (som du föredrar)
2 stora vitlöksklyftor
1 röd paprika (om du har/gillar)
1 Biff Buljong (passar även med fisk, kyckling och grönsaksbuljong)
Kryddor
paprikapulver
spiskummin
salt/peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar